BIC: Trening za pokretanje biznisa u Domu kulture

BUJANOVAC, 20. april 2017. – U bujanovačkom Domu kulture „Vuk Karadžić“ danas je počeo dvodnevni trening iz oblasti preduzetništva, marketinga i poslovnog upravljanja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dr Nemanja J. Gligorijević, direktor Biznis inkubator centra Jumko doo Vranje, organizatora edukativnog programa, naglašava da se na ovaj način želi pomoći početnicima u biznisu.

– Edukacija se realizuje sa ciljem da im pomognemo kako da definišu i nauče na koji način da razviju svoje poslovne ideje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svi polaznici koji posle treninga odluče da pokrenu sopstveni posao biće uključeni u sistem poslovne inkubacije po principu virtuelnog inkubatora. Moći da računaju na podršku našeg Biznis inkubator centra (BIC), koji je osnovan 2006. godine – kaže Gligorijević.

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Struktura polaznika treninga, koji se realizuje u okviru projekta „Jačanje infrastrukturnih i servisnih potencijala poslovnog inkubatora i uspostavljanje sistema podrške razvoju preduzetništva pripadnika ugroženih grupa“, je različita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Neki tek nameravaju da steknu početna znanja pa da naprave prve poslovne korake, dok drugi već imaju iskustva u privatnom biznisu.

Jelena Denčić, diplomirani nastavnik razredne nastave iz Bujanovačke Banje, veli da do sada nije našla zaposlenje, pa će pokušati da sagleda mogućnosti za pokretanje sopstvenog biznisa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nasuprot njoj, Zoran Stošić i Srđan Stojanović iz Bujanovca, žele da steknu dodatna znanja i nastave sa započetim poslom.

Slobodan Tasić namerava da napusti dosadašnje bavljenje uslužnim delatnostima. Sa optimizmom očekuje novu šansu u pokretanju „neke proizvodnje“.

Nada se da će konačnu odluku doneti po završetku ove obuke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Po rečima predavača, dr Bobana Stojanovića, redovnog profesora Ekonomskog fakulteta u Nišu, trening će se sastojati iz dva dela.

– Prvi dan je rezervisan za osnove marketinga i menadžmenta i proširivanje informacija o tome kako započeti biznis. Za to je potrebno ovladati osnovama izrade biznis plana kako bi se konkurisalo za izvore finansiranja. Drugog dana polaznici će samostalno raditi za start ap kredite, ono što je realno po metodologiji Razvojne agencije Srbije – najavljuje Stojanović.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pomenuti projekat BIC Jumko doo Vranje, sufinansiran sredstvima Razvojne agencije Srbije, vredan je skoro pet miliona dinara. S obzirom da ima međuopštinski karakter u njegovu realizaciju, pored Grada Vranja uključene su i opštine Vranjska Banja, V.Han, Surdulica, Bosilegrad, Bujanovac i Preševo.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *