Lazarević: Bujanovac je jedina opština u Srbiji koja ne pomaže narodnu kuhinju

BUJANOVAC,21. april 2017. – Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Aleksandar Vulin danas je posetio Crveni krst Bujanovac, gde je razgovarao sa sekretarom Bratislavom Lazarevićem i njegovim saradnicima.

Lazarević se tomprilikom zahvalio ministru Vulinu i resornom ministarstvu na  finansijskoj pomoći od oko milion dinara koji su utrošeni za obnavljanje  opreme u ovdašnjoj narodnoj kuhinji u kojoj se pripremaju topli obroci za 1.200 korisnika.

3

12 odsto korisnika Romi, 70 odsto Albanci, a ostalo Srbi

-Od Ministarstva očekujemo finansijsku tranšu od 9,3 miliona dinara, neophodnih za nabaku namirnica i dodatnih 7,3 miliona dinara za manipulativne troškove narodne kuhinje Crvenog krsta Bujanovac,  s obzirom da lokalna samouprava za ove potrebe ne izdvaja ni dinara, tako da je  jedina u Srbiji koja ne pomaže rad narodne kuhinje – rekao je Lazarević, uz napomenu da  su 12 odsto njenih  korisnika Romi, 70 odsto Albanci, a ostalo Srbi.

Ministar Vulin je podsetio da Vlada Republike Srbije izdvaja sredstva za pomoć preko 36.000 najugroženijih stanovnika i rad 77 kuhinja.

-Jedina od ukupno 77 opštinagde postoje narodne kuhinje je opština Bujanovac koja ne pomaže njihov rad. Vlada Srbije ne deli korisnike prema nacionalnosti – naglasio je Vulin.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *