Protest na Ekonomskom fakultetu

BUJANOVAC, 21. april 2017. – Grupa od 21 studenta subotičkog Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, sa prebivalištem u Vranju, V.Hanu, Surdulici, Trgovištu i nekoliko mesta na Kosovu i Metohiji, današnju ceremoniju dodele diploma iskoristili su da na miran način iskažu svoj protest protiv odluke fakultetskog saveta koji je odredio da studenti van Bujanovca retroaktivno plate školarinu.

Kažu da su ovim dokumentom diskriminisani u odnosu na kolege iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa koje su oslobođene plaćanja školarine.

Sedeći u zadnjem redu u sali za dodelu diploma grupa nezadovoljnih stidenata je, čim je svečanost počela, istakla transparente sa različitim porukama, tražeći da se pomenuta odluka izmeni i tako izjednače sa svojim kolegama.

Dekan Ekonomskog fakulteta iz Subotice Aleksandar Grubor, na kraju ceremonijala se nakratko osvrnu na ovaj studentski gest.

– Želim da pozdravim studente u zadnjem redu, čije probleme delom razumem, ali istovremeno poštujem zakonitost u radu. Poštujemo i vas kao i ostale studente. Nadamo se da ćemo i vas ispratiti na ovakav način, dodelom diploma – poručio je profesor Grubor.

Pomenuta grupa studenata, u izjavi „Bujanovačkim“ kažu da je 140 njihovih kolega oslobođeno od plaćanja, a njih 21 mora da pomenute troškove izmire retroaktivno od početka studiranja.

Vele da su njihove muke počele od oktobra 2016. godine, kada je došlo do promene na čelu fakulteta kada je Grubor došao umesto Nenada Vunjka.

Po njihovim rečima, godišnji iznos školarine je 96.000 dinara. Zbog toga ne mogu da izlaze na ispite, ali, poručuju, da će istrajati u svojim zahtevima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *