Dvoje učenika iz Klenika ide na okružno takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

BUJANOVAC, KLENIKE, 24. april 2017. – Na predstojećem okružnom školskom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“ Osnovnu školu „Bora Stanković“ iz Klenika predstavljaće dvoje učenika.

Plasman je obezbeđen na istoimenom opštinskom takmičenju koje je održano prekjuče u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Levosoju.

Direktor kleničke škole Slađan Cvetanović kaže da je nastupilo ukupno sedam njihovih učenika.

klenike

– Četvoro đaka je zauzelo prva tri mesta. Dvoje je izborilo pravo za nastup na okružnom takmičenju. To je jedan dečak u grupi B i jedna devojčica u grupi C, jer po propozicijama idu po dva dečaka i dve devojčice iz pomenutih grupa – pojašnjava Cvetanović.

Ovogodišnje tradicionalno takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćaja „Šta znaš o saobraćaju“ je 48. po redu koje organizuje Auto-moto savez Srbije.

Ono se, kako podsećaju iz AMSS, održava kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *