Behljulji: Vučiću odgovaraju Jonuzove izjave

Bujanovac, 29. april 2017.-Nedžat Behljulji, privrednik iz Bujanovca podseća da je Musliju obećao da će u Nišu da podigne spomenik Skenderbegu, a nije u stanju ni da to učini u Bujanovcu, ili da makar trg dobije njegovo ime.

Behljulji u izjavi za Vranjske kaže da su izjave predsednika Nacionalnog saveta Albanaca fabrikovane i da se može steći utisak da su naručene iz Beograda.

„Ova situacija je idealna za Vučića i vlast u Srbiji, gde on narod i državu spašava od velike Albanije. Samo, ovde mi nije jasno kako su sad Vučić i Rama najednom postali neprijatelji, a u protekle dve godine videli su se nekoliko puta. Podsetiću da su obojica konstatovali kako su Srbija i Albanija najozbiljni regionalni partneri“, kaže Behljulji.

On primećuje i zanimljivost trenutka za podizanje tenzija, kad u Srbiji i Albaniji građani protestvuju protiv vlasti. Ni Tači nije u boljoj poziciji, objašnjava sagovornik, jer je 2017. izborna godina na Kosovu, i to na svim nivoima, pa kosovski predsednik pričom o velikoj Albaniji skreće pažnju sa neuspeha pod njegovom vlašću.

I u tom i takvom momentu imamo izjave Jonuza Muslijua, na koje, tvrdi Behljulji, ni Albanci ne obraćaju pažnju. Naš sagovornik zato savetuje da takav odnos prema njemu treba da zauzme i zvanična Srbija:

„Umesto što se bavi Muslijuem, država treba da proveri poslovanje Nacionalnog saveta i kako se troši novac poreskih obveznika“, kaže Behljulji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *