GP Preševo: Sprečeno krijumčarenje 9.500 paklica cigareta

PREŠEVO, 3.maj 2017. (foto: Uprava carina) – Carinici na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, tokom praznika sprečili su pokušaj krijumčarenja 9.500 paklica cigareta.

Krijumčarena roba je otkrivena u dva slučaja, u razmaku od desetak minuta, saopšteno je iz Uprave carina Republike Srbije.

IMG_5741

Prvo je otkriveno 4.550 paklica cigareta u automobilu britanskih registarskih oznaka kojim je putovala petočlana porodica britanskih državljana iračkog porekla na relaciji Kurdistan – Velika Britanija.

Cigarete akciznih marki “MM BT Nano Black“, “MM BT Nano“ i “Omega Menthol“, bez akciznih markica, su otkrivene skenerom, ispod tapacirunga automobilskih vrata.

Potom je, u drugom slučaju, u još jednom automobilu britanskih registarskih oznaka, kojim je takođe putovala petočlana porodica britanskih državljana iračke nacionalnosti, pronađeno čak 4.950 paklica cigareta “Omega Menthol“ bez akciznih markica koje su bile sakrivene u prtljažniku, fabričkim šupljinama u podu i stranicama, kao i u krovu vozila.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *