U postupku stečaja 6 firmi iz Bujanovca

 

BUJANOVAC, 3. maj 2017. – U stečaju ili stečajnom postupku nalazi se 6 firmi iz Bujanovca, objavljeno je na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.
Prema istom izvoru, Proleće i Svetlost već se već nalaze u stečaju, DOO Holding Vrelo, Lenex Vrelo, Jugokop su u postupku, dok je DOO Lagado u postupku formiranja stečajne mase.
U Agenciji se kao bujanovačka firma vodi i kosovsko DP Klokot Banja, koje je u stečaju.

Najviše firmi u stečajnom postupku je iz Vranja – 21, što je čak 46 odsto od ukupnog broja stečajnih postupaka u Pčinjskom okrugu, saopštio je Republički zavod za statistiku (RSZ).

Iza Vranja, najveći broj stečajeva vodi su u Vladičinom Hanu – osam, potom Surdulici šest, po dva u Preševu i Trgovištu i jedan stečaj u opštini Bosilegrad.

Kako je RZS objavio, na dan 31. marta u Pčinjskom okrugu je na spisku preduzeća koja idu u likvidaciju bilo 320.

I u ovoj kategoriji prednjači Vranje za sa 188, odnosno 58,7 pravnih subjekata koji će biti likvidirani.

Iza Vranja slede opština Bujanovac sa 47, Preševo 35, Vladičin Han 19, Surdulica 13. Bosilegrad 10 i opština Trgovište sa osampreduzećakoja će biti likvidirana.

U Republici Srbiji trenutno se postupak likvidacije vodi protiv 9.900 pravnih subjekata.

 




One thought on “U postupku stečaja 6 firmi iz Bujanovca

  1. Mladen

    Informacija koju ste izneli u ovoj vesti da je DP Klokot banja sa Kosova u stečaju, nije tačna jer je Privredni sud u Leskovcu svojim rešenjem donetim u martu mesecu odbio predlog ministarstva privrede za stečajem nad ovim preduzećem kao neosnovan i ovo rešenje je postalo pravosnaćno na dan 05.04.2017.godine a ršenje je doneto pod brojem St.2572016.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *