fbpx

Osveštana crkvena trpezarija (foto)

BUJANOVAC, 7.maj 2017. – Njegovo preosveštenstvo episkop vranjski gospodin Pahomije sa sveštenstvom i monaštvom Srpske pravoslavne crkve danas je, u prisustvu vernika, obavio osvećenje crkvene trpezarije u porti crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Bujanovcu.

Obraćajući se prisutnima, vladika Pahomije je istakao da je trpezarija višenamenska, u kojoj vernici treba da hrane i telo i dušu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_5801

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradnja ovog objekta, preko 200 metara kvadratnih korisne površine, trajala je tri godine.

Najveći dobrotvor u njegovoj izgradnji je Duvanska industrija Bujanovac.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naravno, veliki doprinos i pomoć pružili su lokalna samouprava i vernici Bujanovca.

Pre osvećenja crkvene trpezarije, u hramu Sv. apostola Petra i Pavla služena je arhijerejska liturgija, nakon koje je dodeljeno četerdesetak arhijerejskih gramata najzaslužnijim institucijama i pojedincima.

Među dobitnicima su Bratislav Lazarević, direktor bujanovačkog Crvenog krsta, Nenad Zafirović, direktor Bivode, Blagoje Tabaš, šef poslovnice Poštanske štedionice…

Paroh bujanovački,otac Novica, tom prilikom je, na predlog Crkvenog odbora, odlikovan pravom korišćenja naprsnog krsta.

Današnja crkvena svečanost završena je trpezom ljubavi, koju je za sve prisutne priredila Crkvena opština Bujanovac, uz pomoć vernika.

Svečanom činu, pored vernika SPC, prisustvovali su predstavnici opštine Bujanovac, Vojske Srbije, privrednog i društveno-političkog života ovog kraja.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.