Učenici iz Klenika na smotri „Šta znaš o saobraćaju“ (Foto)

BUJANOVAC, KLENIKE, 16. maj 2017. – Milica Cvetanović, učenica 7. razreda i Stefan Todorović, učenik 6. razreda Osnovne škole „Bora Stanković“ u Kleniku, opština Bujanovac, plasirali su se na republičko školsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ 26. i 27. maja u Beogradu.

Plasman su izborili na okružnom nadmetanju, održanom minulog vikenda u OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju. Po rečima direktora kleničke škole Slađana Cvetanovića, ovo dvoje učenika će sa još  dva osnovca iz Vranja predstavljati Pčinjski okrug.

Organizator ovog tradicionalnog nadmetanja učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćaja je Auto-moto savez Srbije.

„Šta znaš o saobraćaju“ održava se kao zbvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Prema pravilniku takmičenja, osnovci su podeljeni u tri starosne grupe: A (do 9 godina starosti), B (od 10 do 12 godina starosti ) i C (za učenike starije od 13 godina). Oni se takmiče u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, kao i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu.

Najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10-12 godina) – dve devojčice i dva dečaka – predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA takmičenju, koje se ove godine održava početkom septembra u Albaniji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *