OŠ “B.Radičević” : Profesionalnom orijentacijom do izbora zanimanja

BUJANOVAC, 17.maj 2017.  –  Osnovna škola “Branko Radičević“ u Bujanovcu započela je seriju poseta ovdašnjim institucijama i ustanovama kako bi se učenici što bolje upoznali sa određenim zanimanjima.

Direktorka  Gordana Zlatković podseća da se ove aktivnosti obavljaju u okviru plana profesionalne orjentacije.

-Boravkom u PU „Naša radost“, đaci osmog razreda su, u razgovoru sa zaposlenima, imali priliku da saznaju više pojedinosti o zanimanju medicinska sestra-vaspitač, koje obrazuje bujanovačka Stručna škola „Sveti Sava“.

Na ovaj način se učenici, koji se nalaze pred malom maturom,  upoznaju   sa uslovima rada i slušaju iskustva iz određenih profesija. Cilj ovih poseta, koje će biti nastavljene odlaskom u Dom zdravlja, je da se osmacima pomogne u  donošenju odluka prilikom izbora buduće srednje škole – kaže Zlatkovićeva.

Nastava za male maturante se završava 30. maja, dok  ih dva dana kasnije očekuje proslava mature. Naredne dane trebalo bi da iskoriste za završne pripreme za završno testiranje  iz srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa.  Polaganje završnog ispita zakazano je za 14, 15. i 16. jun.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *