Vranje: Zabranjen rad Jumkovog bazena

VRANJE, BUJANOVAC, 19. maj 2017. (foto VranjskeInfo) – Građevinska ispekcija Grada Vranja odlučila je da do daljeg zabrani rad Jumkovog bazena.

Postupajući po službenoj dužnosti, inspekcija je izvršila uviđaj na licu mesta u sportsko-rekretivnom centru Jumko u Vranju, zbog ugrožene statičke stabilnosti delova ovog objekta, piše portal VranjskeInfo.

Uviđaj je obavljen u prostorijama mašinskog postrojenja za snadbevanje bazena vodom, koje je smešteno u podrumskom delu sa istočne strane bazena , dimenzija 5,10 sa 35 metara.

„U ovom delu podruma prisutna je vlaga, kako na ploči tako i u zidovima.

Zbog vlage armature u donjoj zoni, masivna ploča je korodirala i na nekim mestima pukla, a na nekim delovima ploče je armatura otpala.

Vidljive su pukotine i ulegnuća od vlage.

Ugrožena je njena statička stabilnost i može doći do samourušavanja ove masivne ploče.

Polazeći od ovakvog utvrđenog činjeničnog stanja i potrebe da treba da se zaštiti javni intres života i zdravlje ljudi, nadležni organ je doneo odluku da zabrani upotrebu objekta bazena sportskog rekretivnog centra Jumko, jer se time otklanja neposredna opasnost koja preti da ugrozi život i zdravlje ljudi“, kažu u Gradskom sekretarijatu za inspekcijske poslove.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *