Rukometašice na Republičkom takmičenju u Velikoj Plani

BUJANOVAC, 24.maj 2017. – Rukometni  treneri  Goran Tašković i Ivan Dobardžijev obavljaju završne pripreme bujanovačkog  ŽRK „Mladost“ za Republičko takmičenje rukometašica mlađih kategorija koje će biti odigrano 27.i 28. maja u Velikoj Plani.

Bujanovčanke će nastupiti  u kombinovanoj ekipi, zajedno sa vršnjakinjama iz  Morave iz Vladičinog Hana.

One su juče u Sportskoj hali „Mladost“ u Bujanovcu obavile  zajednički trening pred predstojeći  takmičarski nastup.

rukomet silja

Teško bez novca: Dobardžijev i Tašković

 

Goran Tašković, jedan od trenera bujanovačke Mladosti, podseća da su oba kluba kandidovala po sedam igračica.

-Zbog nedostatka novca prinuđeni smo na ovakav način rada kako bi sa Hančanima podelili troškove.  Svih šest selekcija u RK Mladost, zbog toga, mora da igra turnirski, a od novembra prošle godine nismo dobili ni dinara od  lokalne samouprave.

Na nedavnom konkursu za sredstva iz budžeta  odobreno nam je samo 300.000 dinara. Naravno, uputili smo žalbu nadležnoj komisiji, s obzirom da su njeni članovi, prilikom odlučivanja  prekršili 6 članova i 24 stava iz Zakona o sportu – kaže Tašković, uz napomenu da  je samo za izradu legitimacija potrebno po 2.000 dinara, a klub polaznicima ne naplaćuje  članarinu.

Po završetku Republičkog takmičenja članovi RK Mladost imaće priliku da učestvuju  u osmodnevnom rukometnom kampu na Borskom jezeru, gde će od 1. jula boraviti desetak devojčica i dečaka ovog kluba.




One thought on “Rukometašice na Republičkom takmičenju u Velikoj Plani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *