„Naša radost“ obeležava četiri decenije uspešnog rada

BUJANOVAC, 26, maj 2017. – Skoro 600 mališana iz 43 vaspitno obrazovne grupe, sa svojim vaspitačicama, sadašnjim i bivšim zaposlenim radnicima Predškolske ustanove „Naša radost“ u Bujanovcu, osnovane 27. avgusta 1977. godine svečano su obeležili veiki jubilej – 40 godina postojanja i uspešnog rada ove ustanove, započetog 1. oktobra 1977. godine.

U kratkom osvrtu na protekli period, direktor vrtića Milovan Aleksić je, na svečanosti u bujanovačkom Domu kulture „Vuk Karadžić“, podsetio je na ogromni doprinos ranijih i sadašnjih stručnih saradnika i vaspitača, koji se ogleda kroz brojne plodotvorne aktivnosti.

– Njihov marljivi i odgovorni četordesetogodišnji rad vaspitavao je na hiljade mališana koji su danas vredni i uspešni članovi našeg društva. Zbog toga se radujemo njihovim uspesima – istakao je Aleksić, obraćajući se roditeljima dece, bivšim i sadašnjim radnicima ove ustanove i mališanima koji su za sve posetioce, u saradnji sa vaspitačicama, priredili nezaboravno dvočasovno, kako rekoše, „šarenilo muzike i igre“.

Osim priredbe, deca i vaspitači iz matičnog vrtića i svih područnih odeljenja u opštini Bujanovac, u holu Doma kulture su priredili izložbu svojih radova.

Jedna od zvanica, već 16 godina penzionerka, Milica Jovanović, oduševljeno i sa uživanjem posmatrajući današnjii nastup dece bujanovačkog vrtića, sa velikom radošću se seća svog dvadesetdvogodišnjeg vaspitačkog rada u PU „Naša radost“.

– U Osnovnoj školi u selu Biljča radila sam 13 godina kao nastavnik istorije, a onda sam, po otvaranju vrtića počela da radim kao vaspitačica, gde sam ostala sve do odlaska u penziju. Pripreme priredbi sa decom i koleginicama,u okviru raznih manifestacija, koje su bile na visokom nivou, značile su pravi izazov u radu. Ostaće u prijatnom sećanju.

Takođe, rado ću se sećati i obeležavanja desetogodišnjice rada vrtića, kada sam bila najaktivnija i vodila program. Tada je direktor bio Vlastimir Stošić – podseća Milica, jedna od prvih vaspitačica.

Prvi direktor bujanovačkog vrtića, sa tadašnjih 18 zaposlenih radnika, bio je Andon Dimitrijević, koga je nasledio Stošić. Pre sadašnjeg direktora Aleksića, na čelu PU „Naša radost“, kako je rečeno u podsdećanju na četvorodecenijski istorijat, bili su Milica Dejanova, Lidija Trajković, Blagica Janjić i Nenad Tašković.

Proslava jubileja započeta je svečanim prijemom zvanica u matičnoj ustanovi u Bujanovcu, koji su nakon koktela obišli prostorije vrtića, kako bi se upoznali sa sadržajima i aktivnostima tokom boravka dece.

Pored predstavnika lokalne samouprave i Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, svečanosti su prisustvovali predstavnici Vojske Srbije, privrednih kolektiva, predškolskih i javnih ustanova, kao i osnovnog, srednjeg i visokoškolskog obrazovanja ovog kraja.

Čestitke, povodom jubileja „Naše radosti“ uputili su Ministarstvo školske uprave Leskovac i narodni poslanici u Skupštini Srbije Nenad Mitrović i Slaviša Bulatović, koji su zbog obaveza bili sprečeni da prisustvuju ovom svečanom događaju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *