Ekonomski fakultet prima 90 brucoša

BUJANOVAC, 28.maj 2017. – Na prvu godinu osnovnih akademskih studija odeljenja subotičkog Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu u školskoj 2017./18. godini konkursom je predviđeno da se upiše 90 brucoša.

Novoupisani studenti školovaće se o trošku državnog budžeta, na novom studijskom programu – računovodstvo i revizija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Velinović

Prijavljivanje kandidata biće obavljeno 21. i 22. juna. Pravo konkurisanja, prema rečima Zorana Velinovića, koordinatora na bujanovačkom odeljenju Ekonomskog fakulteta, imaju lica sa završenom srednjom školom četvorogodišnjeg trajanja.

– Polaganje prijemnog ispita zakazano je za 30. jun . Ispit se polaže iz dva, od pet nastavnih predmeta, po izboru kandidata. Pomuđeni su osnovi ekonomije, poslovna ekonomija, matematika, filozofija sa logikom i informatika. Juče je završen četvrti, poslednji , krug pripremne nastave, kojoj je, u organizaciji fakulteta, prisutvovalo preko 30 srednjoškolaca – kaže Velinović.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Novi studijski program

Preliminarna rang lista biće objavljena prvog, a konačna 7. jula, dok je upis primljenih kandidata najavljen za 11. i 12. jul.

Velinović podseća da će na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu biti upisano i 25 studenata na master studije iz oblasti marketinga, koji će se, takođe finansirati iz budžeta.

Na ovoj visoko obrazovnoj ustanovi u Bujanovcu, čiji je rad počeo 2011. godine , školuje se 416 studenata. Do sada je diplomiralo pedeset troje, 28 iz srpske i 25 iz albanske nacionalne zajednice.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *