Maturanti SŠ „S.Sava“ započeli matursko slavlje

BUJANOVAC, 29.maj 2017.- Mada se zvanično sutra završava nastava za učenike završnih razreda srednjih stručnih škola, 120 maturanata SŠ „Sveti Sava“ u Bujanovcu danas svečano proslavlja završetak boravka u srednjoškolskim učionicama.

IMG_5970

Naravno, izuzimajući polaganje mature, od 5. do 9.juna. Marko Petković, učenik četvrtog razreda koji će uskoro steći diplomu ekonomskog tehničara, pojašnjava da su sa svečanošću malo poranili kako bi imali jedan slobodan dan do maturske večeri, zakazane za 31. maj u vranjskom restoranu „A 2“.

– Danas proslavljamo rastanak od škole u kojoj smo zajedno proveli četiri godine. Svesni smo da je sve to više neponovljivo. Sledi rastanak, ali ovo ostaje u našim srcima zauvek – kaže Marko, budući student prava.

I njegova školska drugarica, Stefana Tasić, kao i cela generacija, sa radošću su čekali ovaj dan, koji ih, kako veli, ponaosob vodi ka nekim novim životnim stazama.

– Ta nas na trenutak navede na pomisao da se rastajemo. Da, ali to je rastanak od naših dosadašnjih svakodnevnih susreta.

Prijateljstvo i druženje u školi i van nje ostaće neraskidivo i nezaboravno, ma gde odemo na školovanje. Jedno je sigurno, da nećemo dozvoliti da sve ovo divno, što nas čini srećnim, ode u nezaborav – poručuje Stefana iz živopisnog kola bujanovačkih maturanata, koje se vije dvorištem SŠ „S.Sava“, uz pratnju Duvačkog orkestra „Ćazine delije“.

Osim maturanata, u svečanoj ceremoniji uživanju i ostali učenici, koje narednih godina očekuju maturske radosti.

Ima i roditelja. Naravno profesori su uz svoje učenike. Razredne starešine, u istim majicama, sa istim natpisima i porukama.

Profesoru matematike, Nenadu Tasiću, razrednom starešini oglednog odeljenja komercijalista, ovo je, kaže, četvrta generacija maturanata koju izvodi u bujanovačkoj SŠ „Sveti Sava“. Jednako ponosan na sve njih.

Veselje iz školskog dvorišta, sa aktuelnom generacijom maturanata, tradicionalno je izašlo na gradske ulice i Karađorđev trg.

Na divljenje i radost sugrađana. Bar da se, dok traje pesma i igra, sete svoje mature, školskih dana, mladosti…

Maturanti, potom, proslavu nastavljaju u kafiću, u Zanatsko-trgovinskom centru „Balkan“. Jer, kako reče, jedan od prolaznika, maturant si samo jednom u životu.

Slavlje se ne prekida. Prekosutra je matursko veče, a pre odlaska u Vranje, defile u centru Bujanovca.

Početak oko 18 časova i 45 minuta. Ceo grad, ne samo manturanti, isčekuje ovaj trenutak. Događaj za pamćenje. Srećno!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *