Sadije Spahiju, žena u privatnom biznisu

BUJANOVAC, 31. maj 2017. (foto Titulli.com)- Biti žena koja se bavi biznisom u Bujanovcu nije lak posao imajući u vidu sve teškoće, bilo da se radi o rodnoj neravnopravnosti ili nedostatku podrške od lokalnih institucija vlasti.

Ipak, u Bujanovcu ima žena koje su prihvatile izazov i teško breme ovog vremena i tradicionalnog mentaliteta koja već godinama funkcionišu u biznisu, piše portal Titulli.com

Sadije Spahiju je vlasnica lokala u Bujanovcu koja se bavi šivanjem i prodajom haljina i tradicionalne nošnje Albanaca, Srba i Roma.

Ona je za portal Titulli.com izjavila da u ovom biznisu aktivna je već 11 godina.

Bez obzira na izazove sa kojima se suočavala, ona nikada nije prestala da radi, a sada je u posao uključila i svoje kćeri, tako da je njen biznis već postao porodično zanimanje.

-Nije nimalo lako da se kao žena baviš biznisom u Bujanovcu. Mmeđutim, ja sam prebrodila svaki izazov i teškoću kako bi postigla svoj postavljeni cilj i jako sam zadovoljna svojim radom, izjavila je Spahiu.

Upitana koliko je zadovoljna podrškom od lokalnih institucija vlasti, ona je rekla, da bez obzira koje stranke su činile vlast, za sve ima reči pohvale.

-Veoma sam zadovoljna podrškom opštine i drugim vidovima pomoći koja mi je pružena za nabavku sredstva za rad, šivaćih mašina, opreme za peglanje i druga oprema, objašnjava Sadije Spahiju, preduzetnica iz Bujanovca.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *