fbpx

Uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

PREŠEVO, VRANJE, BEOGRAD, 8. jun 2017. – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova,  Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa beogradskom i policijom iz Vranja, kao i policijskim službenicima Žandarmerije, uhapsili su trinaestočlanu organizovanu kriminalnu grupu, čiji se pripadnici sumnjiče da su od februara do aprila ove godine omogućili ilegalno prebacivanje za više od 100 ilegalnih migranata iz pravca Makedonije u Republiku Srbiju, njihov nedozvoljen smeštaj na teritoriji Miratovca, a kasnije i nedozvoljen tranzit do Beograda, saopštio je MUP.

Njih trinaestoro  je  uhapšeno po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal na području Vranja, Preševa i Beograda.

Postoje osnovi sumnje da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe prihvatali migranate, koji su ilegalno ušli iz pravca Makedonije u Srbiju i dalje organizovali njihov smeštaj u blizini državne granice Srbije sa Makedonijom, a kasnije i njihov nedozvoljen tranzit do Beograda u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

Na taj način, kako se sumnja, članovi organizovane kriminalne grupe, prebacili su više od 100 ilegalnih migranata, za šta su uzimali od 110 do 140 evra po osobi, navodi  se u policijskom saopštenju.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.