Na naplatnoj stanici Preševo uskoro punjač za električne automobile

BUJANOVAC, BEOGRAD, 12. jun 2017. – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije  najavilo je za početak jula instaliranje prvog od ukupno pet punjača za elektroautomobile.

Prvo na naplatnim stanicama “Šid” i “Preševo”, a potom i na stanicama “Dimitrovgrad”, “Subotica jug” i kod bivše naplatne stanice “Bubanj potok” kod Beograda.

Reč je o poslednjoj generaciji elektropunjača koji imaju instaliran i uređaj za besplatno korišćenje interneta. Na ovim punjačima moguće je u isto vreme puniti tri automobila.
Iz resornog  Ministarstva  je saopšteno da je juče, na odmorištu “Jerina”, na autoputu od Beograda ka Nišu, kod isključenja za Smederevo, puštena u rad  prva besplatna internet veza (wi-fi) na Koridoru 10.

Besplatan internet biće dostupan na još četiri odmorišta na Koridoru 10: „Šimanovci 1“ i “Šimanovci 2” (autoput od granice sa Hrvatskom ka Beogradu u oba smera), “Feketić 1” i “Feketić 2” (autoput od granice sa Mađarskom ka Beogradu u oba smera).

Uvođenje besplatnog interneta i punjača za elektroautomobile na Koridoru 10 inicirala je potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a projekat se sprovodi u saradnji sa Javnim preduzećem “Putevi Srbije”.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *