Crveni krst dodelio priznanja davaocima krvi

BUJANOVAC, 14.jun 2017. – Na svečanosti u prostorijama Crvenog krsta Bujanovac, priređenoj povodom obeležavanja Svetskog dana davalaca krvi, dodeljeno je 40 priznanja višestrukim davaocima, organizacijama i institucijama koje su svojim radom pomogle u promociji, omasovljenu dobrovoljnog davalaštva.

Pozdravljajući prisutne, sekretar Crvenog krsta Bratislav Lazarević izrazio je zahvalnost davaocima krvi i dobitnicima nagrada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– U okviru Crvenog krsta deluje posebna jedinica “Klub 25”. Njegovi članovi rade na animiranju novih davalaca krvi – istakao je Lazarević.

On se, tom prilikom, posebno zahvalio na saranji Zavodu za transfuziju krvi iz Niša sa kojim je danas realizovana još jedna u nizu zajedničkih akcija dobrovoljnog davanja krvi, kojoj su se odazvala 34 davaoca.

Bedževe Crvenog krsta za pet davanja krvi danas je dobilo 17 davalaca, zahvalnice za 10 davanja dodeljene su šestorici, a za 20 davanja desetorici davalaca.

Priznanja za 35, 50 i 100 davanja krvi dobila su 4 davaoca, dok su priznanja “Široko srce” dobili SŠ “Sveti Sava”, Dom zdravlja Bujanovac i Udruženje dobrovoljnih davalaca “ U srcu” Telekom Srbija.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *