SŠ “S.Sava”:Ministarstvo odobrilo upis ekonomskih tehničara

BUJANOVAC, 17.jun 2017. – U prvi razred Stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, školske 2017./18. godine, umesto prvobitno odobrenih 150, moći će da se upiše 180 učenika.

Zahvaljujući razumevanju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi, nakon dve godine pauze, ponovo je vraćen obrazovni profil ekonomski tehničar, sa šifrom za upis PCBU SA 4LO1S

svetis

Direktorka škole Biserka Jović, ne skrivajući zadovoljstvo dodatnom upisnom kvotom, saopštila je “Bujanovačkim” da je na sajtu ministarstva objavljena dopuna ranije objavljenog konkursa.

– Naš zahtev da nam se odobri upis ekonomskih tehničara je pozitivno rešen. Upisaćemo celo odeljenje od 30 svršenih osmaka. Umesto pet, sada u prvi razred možemo da upišemo šest odejenja. Na području rada – ekonomija, pravo i administracija, sada imamo dva obrazovna profila. Ekonomskog tehničara i finansijskog administratora – kaže sagovornica „Bujanovačkih“, u očekivanju zvanične potvrde o dopuni konkursa.

Pored ova dva odeljenja od po 30 učenika, u prvi razred SŠ „S.Sava“, konkursom je predviđen upis po 30 budućih medicinskih sestara-vaspitača i mašinskih tehničara motornih vozila.

Uz to, planirana su i dva kombinovana odeljenja. U jednom će se obrazovati 15 kuvara i 15 poslastičara, a u drugom, tek uvedenom, isti broj zavarivača i mašinbravara. Odeljenje zavarivača i mašinbravara školovaće se u okviru dualnog obrazovanja.

Očekuje se da će celokupna generacija, po završetku trogodišnjeg školovanja, odmah dobiti zaposlenje u preduzećima, u kojim budu obavljali stručnu praksu, što će prvenstveno zavisiti od ličnog zalaganja učenika. Za razliku od prehodnih godina sada neće biti upisa učenika za zanimanje komercijaliste.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *