Preševo: Politički haos zbog izjave o OVPMB portparola predsednice Sinani

BUJANOVAC, PREŠEVO, 18. jun 2017. (foto Sinani i Ahmedi; Presheva.com)- Izjava Abdulaha Ahmedija, dosadašnjeg portparola predsednice Preševa Ardite Sinani, koji je bivše komandante OVPMB nazvao „komandantima za evriće“, izazvala je pravu buru na ionako nestabilnoj političkoj sceni te opštine kojoj se smeše vanredni lokalni izbori, prenose lokalni mediji na albanskom.

Ahmedi je na svom fejzbuk profilu izjavio je da su bivši komandanti OVPMB od ratnih postali evro – komandanti, posle čega ga je u subotu sa položaja svog portparola smenila Ardita Sinani, funkcionerka Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rize Haljimija.

Sinanijeva se izvinila komandantima OVMPB, ali to nije sprečilo osipanje vladajuće koalicije koju čine PDD, frakcija DPA, DUD i DUA.

Teuta Redžepi, odbornica frakcije DPA prešla je u odborničku grupu te izvorne stranke koju vodi bivši predsednik opštine Ragmi Mustafa, izrazivši „duboko ogorčenje“ zbog Ahmedijeve izjave na račun bivšij komandanata OVPMB.

Odbornik Džemail Fazliju istupio je iz PDD, saopštivši da „ucenjivanje bivših boraca i komandanata OVPMB od strane glasnogovornika predsednice opštine predstavlja vrh zla“, od čega se on ograđuje.

Konačno, reagovala je i Organizacija ratnih veterana OVPMB:

„Da je ovako nešto rekao običan građanin, mogla bi i da se toleriše, ali kad to kaže glasnogovornik predsednice opštine, ona se ne može opravdati“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su bivši komandanti „razočarani i uvređeni“ i da Ahmedijeva „kleveta ne doprinosi našem jedinstvu i šteti ugledu Albanaca“.

 

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *