fbpx

Danas prijemni na Ekonomskom fakultetu, Šarčević i Stanković poželeli sreću

Ministar Šarčević istakao je da je otvaranje odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu bio poduhvat od velikog značajna za Vladu Republike Srbije i naglasio da ima apsolutnu i maksimalnu podršku resornog ministarstva

BUJANOVAC, 30. jun 2017. (foto fejsbuk)- Na Odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu danas se polaže prijemni ispit za upis u prvu godinu studija, a budućim studentima sreću su poželeli ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković.

Ministar Šarčević istakao je da je otvaranje odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu bio poduhvat od velikog značajna za Vladu Republike Srbije i naglasio da ima apsolutnu i maksimalnu podršku resornog ministarstva.

aef

Ekonomski fakultet došao je u Bujanovac da ostane. Studiranje na tom fakultetu je šansa za mlade ljude iz tog područja da razvijaju preduzetnički duh, upravo je to smer u kojem ide naša zemlja“, poručio je ministar Šarčević.

Nastava će se kao i do sada odvijati dvojezično na srpskom i albanskom jeziku, a diplome ovog fakulteta priznate su u zemljama Evropske unije i u svetu.

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela rekao je da je stvaranje uslova za dugoročni razvoj visokoškolskog obrazovanja na tom području u punoj saglasnosti sa relavantnim zakonima Srbije i uz uvažavanje potreba lokalne samouprave i građana.

Obrazovanje mladih ljudi na odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu doprinosi da se mladi iz tog područja, koje spada u ekonomski nerazvijene, školuju ne odlazeći od kuće i razviju svoje potencijale čime će osnažiti ekonomski ne samo Bujanovac nego i kompletan region. Ova visokoškolaska ustanova doprinosi kao ekonomskom razvoju tako i političkoj stabilnosti“, zaključio je Stanković
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.