Od sutra niže cene rominga u regionu

Od 1. jula u ove četiri zemlje maksimalna cena odlaznog poziva u romingu (cena po minutu i u evrima bez PDV-a) je 0,19 EVRA, maksimalna cena dolaznog poziva u romingu je 0,05, maksimalna cena SMS poruka u romingu – 0,06 EVRA, a maksimalna cena za usluge prenosa podataka i MMS poruka u romingu (cena po MB/poruci) 0,20 EVRA

BUJANOVAC, BEOGRAD, 30. jun 2017. (foto: ilustracija) – Cene rominga u regionu, za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju, biće ponovo snižene od 1. jula, saopštila je Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Cene će biti snižene na osnovu Sporazuma o sniženju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama pomenutih država, iz 2014. godine, kojim su određene maksimalne cene usluga rominga u državama potpisnicima Sporazuma.

roming

Od 1. jula u ove četiri zemlje maksimalna cena odlaznog poziva u romingu (cena po minutu i u evrima bez PDV-a) je 0,19 EVRA, maksimalna cena dolaznog poziva u romingu je 0,05, maksimalna cena SMS poruka u romingu – 0,06 EVRA, a maksimalna cena za usluge prenosa podataka i MMS poruka u romingu (cena po MB/poruci) 0,20 EVRA.

Operatori mogu da ponude i niže cene od maksimalnih koje su predviđene Sporazumom, dodaje se u saopštenju, koje prenosi portal Ekapija.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *