Mitrović: Razjasniću se sa Jonuzom

Bujanovac, 5. jul 2017- Posle današnjeg sastanka opštinskog Odbora za Bezbednost, član tog tela i narodni poslanik SNS Nenad Mitrović, poslao je Bujanovačkim saopštenje u kome objašnjava razloge zbog kojih je napustio zasedanje Odbora:

-Današnji sastanas Opštinskog saveta za bezbednost, napustio sam kada mi predsednik tog saveta nije dao reč da još jednom objasnim zašto sam podržao izveštaj o stanju bezbednosti na teritoriji SO Bujanovac koji je podneo komandir PS Goran Savic.

Naime, ja sam izveštaj podržao jer je bezbednosna situacija stabilna, nema povćcanja broja krivičnih dela, sukoba na medjuetničkoj osnovi, teških razbojništava, pljački i ubistava.

Za našu multietničku sredinu najbitnije je da imamo stabilnu bezbedonosnu situaciju.

Tražio sam da se po osnovu od prihoda u opštinskom budzetu od taksi za naplaćene prekršajne i mandatne kazne, koje u 2016.iznose oko 13 miliona dinara, jedan deo, kao što zakon predvidja, ide za osamrevenjavanje rada policije u našoj opštini, kao što čine opštine u nasem okruženju.

Za ovakav stav bio sam optužen od strane Jonuzovih odbornika da sam advokat policijie.

Kada sam zatražio reč da objasnim stav vezan za izveštaj komamdira PS Bujanovac, Jonuz mi nije dao reč, jer po njemu sam valjda trebao da napadam izveštaj o stanju bezbednosti i da kažem kako stanje bezbednosti nije dobro.

Ovo je jedan presedan da se odborniku i članu Saveta ne da reč jer se njegov govor ne svidja Jonuzu.

Za mene posle Jonuzove odluke bilo je neprihvatljivo dalje učešće na sednici ovog saveta, ali ima vremena da na nekoj od narednih sednica skupštine Opštine razjasnimo sa Jonuzom kad i kako odbornici govore…




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *