Zdravstveni centar suočava se sa milionskim tužbama

Sedam tužbi stiglo je zbog neusklađenih koeficijenata, četiri za neisplaćenu naknadu za odvojeni život , za neizmirene obaveze po privremenim i povremenim posloima devet, za docnju u isplati zarade dve tužbe

Bujanovac, Vranje, 5. juli 2017 (foto Vranjske) – Oko 750 radnika Zdravstvenog centra (ZC) Vranje tužilo je tu ustanovu u poslednje tri godine zbog neplaćenih putnih troškova i vanrednog radnog angažovanja preko uobičajenog radnog vremena ili po nekom drugom osnovu, piše portal InfoVranjske.

Kako je Info Vranjskim rekao direktor ZC Dragan Veličković, za neplaćene troškove prevoza pristiglo je 460 tužbi, za prekovremeni, nedeljni, noćni i smenski rad vranjsko zdravstvo tužilo je 175 radnika, zbog proglašenja za tehnološki višak utuženje je stiglo od 27 bivših radnika, a za minimalnu zaradu 31 tužba.

Sedam tužbi stiglo je zbog neusklađenih koeficijenata, četiri za neisplaćenu naknadu za odvojeni život , za neizmirene obaveze po privremenim i povremenim posloima devet, za docnju u isplati zarade dve tužbe, javljaju InfoVranjske.

Za obaveze po osnovu trudničkog bolovanja ZC je dobio tri tužbe, za zasnivanje radnog odnosa dve i za naknadu zarade trideset tužbi.

U slučaju eventualne pozitivne presude u ovim slučajevima, ZC bi bio na gubitku za čak 140 miliona dinara.

„Zdravstveni centar je sada u blokadi na 100 miliona dinara, ako se naplati sve ovo, a hoće, bićemo u minusu 240 miliona dinara.

To dolazi na naplatu do kraja ove godine.

Reč je o sudskim sporovima iz prošlosti, iz 2014, 2015. i 2016. godine.

Bivši menadžmenti su radili kako su radili i evo nam epiloga takvog rada“, kaže za Info Vranjske Dragan Veličković, direktor Zdravstvenog centra u Vranju.

On ističe da sadašnje rukovodstvo Zdravstvenog centra nije potrošilo ni jedan dinar nenamenski.

„Nema reprezentacije, ponašamo se striktno domaćinski i odgovorno u vođenju celog sistema Zdravstvenog centra“, napominje Veličković.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *