Kontrola završnog ispita u bujanovačkim školama

Ceo postupak završnog ispita urađen je po propisu i nije bilo nikakvih primedbi. Neka nadležni rade svoj posao, a ja dodajem da je ova generacija bila izuzetna, kaže Zlatkovićeva

Bujanovac, 7. juli 2017.- Predstavnici Odeljenja resornog ministarstva zatražili su na uvid testove sa završnog ispita u Osnovnoj školi „Branko Radičević“, potvrdila je za Bujanovačke Gordana Zlatković, direktorka ove ustanove.

Jovica Stevanović, predsednik upisne komisije za Pčinjski okrug ranije je izjavio da su rezultati polaganja završnog ispita u 12 škola u okrugu na proveri u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja jer su „učenici pokazali nivo znanja znatno iznad republičkog proseka“.

Zlatkovićeva objašnjava da je prosek na završnom ispitu u njenoj školi 20 poena, dok je na republičkom nivou 17 od mogućih 30 bodova.

goca

Sve po zakonu: Zlatković

– Ceo postupak završnog ispita urađen je po propisu i nije bilo nikakvih primedbi. Neka nadležni rade svoj posao, a ja dodajem da je ova generacija bila izuzetna, kaže Zlatkovićeva.

Maturanti OŠ „B. Radičević“ su među najboljima u Srbiji prema rezultatima završnog ispita.

Preševo i Bosilegrad su jedine opštine u okrugu čije se škole nisu našle na udaru kontrole.

U bujanovačkoj opštini kontrolišu se i testovi u školi Naim Frašeri, u kojoj je prosek 23 boda.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *