Mitrović: Ne pregovaram sa Nagipom i Šaipom, ali bih podržao Jonuzovu smenu

SNS ne pregovara sa PDD i DP, ali ćemo podržati bilo čiju inicijativu da Jonuz Musliju ode iz lokalne vlasti ali i sa mesta predsednika Nacionalnog saveta Albanaca

Bujanovac, 7. juli 2017.- SNS ne pregovara sa PDD i DP, ali ćemo podržati bilo čiju inicijativu da Jonuz Musliju ode iz lokalne vlasti ali i sa mesta predsednika Nacionalnog saveta Albanaca, kaže za Bujanovačke Nenad Mitrović, šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik te stranke.

Jonuz

Musliju

Portal na albanskom Titulli.com objavio je informaciju da predsednik opštine Šaip Kamberi (PDD) i njegov prethodnik Nagip Arifi (DP) razgovaraju o mogućnosti da sa SNS naprave većinu u skupštini, a da iz vlasti izbace PDP Jonuza Muslijua koji je šef lokalnog parlamenta.

Kako navodi ovaj portal, ova kombinatorika pravi se po nalogu centralne vlasti u Beogradu koja ne želi da sarađjuje sa Jonuzom Muslijuem.

 

kamb

Kamberi

Tituli prenosi izjavu neimenovanog sagovornika iz PDD koji kaže da ta stranka nije  zadovoljna radom Nacionalnog saveta, dok iz PDP odgovaraju da se radi o pritiscima na njihovu stranku.

Mitrović, pak, ponavlja da će podržati bilo kakvu inicijativu za odlazak Muslijua iz lokalne vlasti ali iz Nacionalnog saveta jer bi to, kako kaže, bilo dobro za čitav jug Srbije, ali i za političku stabilnost, bezbednost i ekonomski razvoj.

Izjave Jonuza Muslijua ne bi imale istu težinu sa pozicije običnog političara i sad kada govori kao predstavnik institucija“, kaže Mitrović.

nagip1

Arifi

Skupšinsku većinu u Bujanovcu čine PDD, PDP, Srpska lista,grupa građana okupljena oko Stojanče Arsića i jedan predstavnik Roma, dok su DP i koalicija oko SNS u opoziciji.

Podsećamo da je poslanik PDD podržao izbor Ane Brnabić za premijerku a da je ova stranka najavila da će ubuduće glasati za predloge Vlade.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *