VRANJSKE: Ne dugujemo Fondu PIO

O tome smo obavestili zakupodavca uz molbu da povuče tužbu, kao i da će „Vranjske“ snositi eventualne troškove Fonda PIO nastale podnošenjem tužbe. Fond PIO se oglušio o naš zahtev, te je u Osnovnom sudu u Vranju zakazan glavni pretres po ovoj tužbi

BUJANOVAC, VRANJE, 11. juli 2017. – „Ni u vreme podnošenja tužbe, kao i ni u ovom trenutku, „Vranjske“ nemaju neizmirenih dugovanja prema Fondu PIO Filijala Vranje“; navodi se u saopštenju redakcije „Vranjskih“ povodom tužbe Fonda za penzijski invalidsko osiguranje, Filijala Vranje, podnete Osnovnom sudu u Vranju, protiv redakcije „Vranjskih“ „radi ispražnjenja poslovnih prostorija i isplate zakupnine i troškova zakupa“.

U saopštenju se ističe da je dug u iznosu od 159.169,00 dinara, izmiren pre podnošenja tužbe.

„O tome smo obavestili zakupodavca uz molbu da povuče tužbu, kao i da će „Vranjske“ snositi eventualne troškove Fonda PIO nastale podnošenjem tužbe. Fond PIO se oglušio o naš zahtev, te je u Osnovnom sudu u Vranju zakazan glavni pretres po ovoj tužbi“, ističe se dalje u saopštenju.

Sve to, činjenica da su Vranjske 15 godina zakupac ovog prostora, i da Fond PIO Filijala u Vranju, umesto da prihoduje od poslovnog prostora, otkazuje Vranjskim ugovor o zakupu iako u zgradi ima bar desetak slobodnih lokala, jasno ukazuje da se ne radi o ekonomskim razlozima

Ne sporeći činjenicu da zbog poteškoća u poslovanju neredovno izmirivali zakup, Vranjske doo, izdavač lokalnog nedeljnika „Vranjske“, zaključno sa 30. junom, nema neizmirenih dugova prema zakupodavcu.

„Sve to, činjenica da su Vranjske 15 godina zakupac ovog prostora, i da Fond PIO Filijala u Vranju, umesto da prihoduje od poslovnog prostora, otkazuje Vranjskim ugovor o zakupu iako u zgradi ima bar desetak slobodnih lokala, jasno ukazuje da se ne radi o ekonomskim razlozima“, naglašava se u saopštenju.

Redakcija „Vranjskih“, kako se kaže u saopštenju, ukoliko bude primorana, iseliće se iz ovog prostora i nastaviti sa radom, ali ovaj primer pokazuje da se Fond PIO pridržio pritiscima kojima smo permanentno izloženi od trenutka kada je Srpska napredna stranke preuzela vlast u Vranju.

„Ovi pritsci, uglavnom ekonomske prirode, ogledaju se u tome što je javnim preduzećima zabranjeno da se oglašavaju u „Vranjskim“, a preduzeća sa većinskim državnim vlasništvom, poput „Simpa“, „Jumka“; „Bivode“, oglašavaju se u svim lokalnim medijima, naklonjenim lokalnim vlastima, osim u „Vranjskim“, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju „Vranjskih“ se ističe da se sve ovo se dešava u isto vreme dok „Turistička organizacija Vranje (TOV) plaća TV Vranjska plus, lokalnoj televiziji, čija je vlasnica funkcionerka SNS, 200.000 dinara za praćenje „Fijakerijade“ i „Dana Vranja u Beogradu“, a gotovo sva javna preduzeća sklapaju sa tom istom medijskom kućom nezakonite ugovore o poslovno – tehničkoj saradnji“.

„U takvoj atmosferi tužba Fonda PIO ne predstavlja veliko iznaneđenje. Naprotiv, ona se sasvim uklapa u medijski ambijent koji lokalna vlast pokušava da stvori“, zaključuje se u saopštenju i napominje da će, bez obzira na sve pritiske, redakcija „Vranjskih“, u skladu sa mogućnostima, i dalje odgovorno i objektivno obaveštavati lokalnu i nacionalnu javnost.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *