fbpx

Slika i prilika: Kad kontejneri šetaju gradom

„Odmarao“ je jedno vreme i nije mogao da prihvati sve ono što su  nekadašnje komšije, sada već udaljene, donosile za odlaganje. Uskoro su mu se pridružila još dva „drugara“. A onda je došla smena. Modernija u vidu plastike

BUJANOVAC, 17. jul 2017. –  Ovo je slika stanja na ulazu u Bujanovac. Prva sa kojom se susretne svako ko uđe u grad!

Snimak je od jutros, sa platoa ispred zapuštenog objekta nekadašnjeg motela, nekada kultnog mesta okuplanja Bujanovčana.

Naravno, neko će reći da su kontejneri napunjeni tokom vikenda, pa je smeće razbacano  pored njih jer ga komunalci  vikendom  ne odvoze na deponiju.

Tačno, ali građani ovog dela grada, koji sada na raspolaganju imaju samo dva kontejnera, i to odnedavno, s negodovanjem ukazuju da situacija nije mnogo bolja ni ostalih dana u nedelji.

 

kont1

Dobrodošlica

Kažu da bi njihovo pražnjenje trebalo da bude dva puta dnevno.

Stanari stambenog naselja „Lamele“, okolnih kuća i lokala vele da  već duže vreme ukazuju na ovo ruglo, odnosno nedostatak  kanti za odlaganje smeća, ali i neodređenog prostora za to.

Podsećaju da je ranija lokacija kontejnera, „kada ih je bilo više“, bila ispred stambenih zgrada, potom su preseljeni iza prema autobuskoj stanici.

Umorni građani, koji komunalne usluge, ponavljaju po ko zna koji put, uredno izmiruju, moraju da za „svoje pare“ trče za kontejnerom. Kažu da ne znaju dokle i do kada. Ne znaju, vele, da li će u susedne „Karakačke“ ili dalje, prema autoputu?!

U međuvremenu je kapacitet za odlaganje otpada spao na samo jedan limeni kontejner.

Po nečijoj volji, li hiru, kako komentarišu nezadovoljni građani , u poslednje vreme kontejner je počeo da „šeta“.

Svaki put po stotinak metara  dalje.  Najpre na obližnji parking. Ispostavilo se privatni. Kontejner se zatim zaustavio iza benzinske pumpe, potom je prošao kroz kružni tok.

„Odmarao“ je jedno vreme i nije mogao da prihvati sve ono što su  nekadašnje komšije, sada već udaljene, donosile za odlaganje.

kont

Za laku noć ispred „Kule“

Uskoro su mu se pridružila još dva „drugara“. A onda je došla smena. Modernija u vidu plastike.

„Metalci“ su  prebačeni u sela. Umesto njih stigla su dva nova plastična kontejnera.

Nije vredelo. I oni su „prešli“ preko saobraćajnice, u neuređen krug još neuređenijeg motela. Dike Bujanovačke.

Umorni građani, koji komunalne usluge, ponavljaju po ko zna koji put, uredno izmiruju, moraju da za „svoje pare“ trče za kontejnerom.

Kažu da ne znaju dokle i do kada. Ne znaju, vele, da li će u susedne „Karakačke“ ili dalje, prema autoputu?!

Valjda neko zna?
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.