Arifijeva DP izlazi iz Nacionalnog saveta Albanaca

Kao što je Nagip Arifi i najavio prošlog petka na sednici lokalne skupštine, njegova DP napustiće Nacionalni savet koji vodi Jonuz Musliju. Nevolja je, međutim, u tome što su delegati DP u Savetu napustili ovu stanku

BUJANOVAC, 18. Jul 2017. – Kao što je Nagip Arifi najavio na sednici lokalnog parlamenta prošlog petka, Predsedništvo njegove Demokratske partije (DP), koja sa 10 odbornika čini opoziciju u Skupštini opštine Bujanovac, saopštila je da je ova stranka uskratila podršku Nacionalnom savetu Albanaca, u čijem je članstvu participirala od izbora 2014. godine.

Na poslednjim izborima za sastav Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), Demokratska partija je, sa svoja tri člana u skupštini ovog tela, stupila u koaliciju sa Demorkatskom partijom Albanaca (DPA), kako bi se stvorila većina koja bi izglasala Jonuza Muslijua za predsednika NSA, uprkos njegovom poražavajućem rezultatu od samo 400 dobijenih glasova koje je osvojio samo u svom rodnom selu, tek u drugom izbornom krugu – navedeno je u saopštenju za javnost DP.

Vrhunac takvog ponašanja dogodio se na poslednjoj sednici SO Bujanovac, kada je u svojstvu predsednika Skupštine, bez saglasnosti NSA i pod pritiskom Partije za demokratsko delovanje (PDD) sa kojom je u koaliciji, uvrstio u dnevni red predlog odluke o izmenama rešenja o imenovanju predsednika i članova školskih odbora u dve škole, u Velikom Trnovcu i Biljači

– Jonuz Musliu je od izbora za predsednika imao neprincipijelan i asimetričan pristup u radu i svom ponašanju u odnosu na ostale, rukovodeći se u svojim postupcima njegovim ličnim interesima. Vrhunac takvog ponašanja dogodio se na poslednjoj sednici SO Bujanovac, kada je u svojstvu predsednika Skupštine, bez saglasnosti NSA i pod pritiskom Partije za demokratsko delovanje (PDD) sa kojom je u koaliciji, uvrstio u dnevni red predlog odluke o izmenama rešenja o imenovanju predsednika i članova školskih odbora u dve škole, u Velikom Trnovcu i Biljači.

8DBAC285-F9F2-4617-8B42-7DF46B2CA4C4-1319-000000A30172F83D

Pajaziti

Oni su imenovani glasovima Muslijuove stranke. Posle takve odluke, DP prestaje da pruža podršku aktuelnom sazivu NSA – piše u saopštenju DP, u kojem se pozivaju dva člana ovog saveta koja su u međuvremenu napustila DP, Arber Pajaziti i Edmond Isufi, da uskrate podršku Jonuzu Mislijuu jer su na te pozicije svojevremeno došli zahvaljujući poverenju birača Demokratske partije, tako da „imaju moralnu obavezu da ispoštuju ovu odluku DP“.

Uskraćivanje dosadašnje podrške Nacionalnom savetu Albanaca, predsednik DP Nagip Arifi, najavio je uoči napuštanja sednice Skupštine opštine Bujanovac, održane 14. jula ove godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *