Vranje: U Prihvatnom centru otvoren vrtić za decu migrante

Predstavnica Fondacije Marija Tomić je rekla da je vrednost radova na objektu površine 65 m2 oko 28.000 evra

VRANJE,BUJANOVAC, 23. juli 2017. – U Prihvatnom centru za migrante smeštenom u vranjskom Motelu otvoreni su vrtić i kutak za majke sa decom, objavljeno je na sajtu Grada Vranja.

Objekat su otvorili gradonačelnik Slobodan Milenković i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić, koji su sa saradnicima obišli Prihvatni centar.

Gradonačelnik Milenković je rekao da jug Srbije može da bude ponosan jer se u tranzitu, u kome je do sada prošlo oko milion migranata, nije dogodio ni jedan incident.

motel1

Posle vrtića, u Motelu uskoro i ambulanta

On se zahvalio partnerima na projektu, Fondaciji „Ana i Vlade Divac“ i organizaciji CRS, „bez čije pomoći, ozbiljnog i odgovornog rada, realizacija ovako značajnog projekta ne bi bila moguća“.

Državni sekretar Nenad Nerić je dodao da država ulaže mnogo napora kako bi se ljudima u Prihvatnom centru obezbedio human život.

Predstavnica Fondacije Marija Tomić je rekla da je vrednost radova na objektu površine 65 m2 oko 28.000 evra.

Ona je istakla da će u narednih mesec dana biti otvorena i ambulanta, u čije će opremanje Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i CRS (Catholic Relief Services) uložiti blizu 30.000 evra. 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *