Prekršajni apelacioni sud potvrdio pisanje Bujanovačkih

Presuda je doneta 2016. godine, a Musliu nije na nju izjavio žalbu Prekršajnom apelacionom sudu, pa je time presuda postala pravosnažna i izvršna, rekao je Ilić

BEOGRAD, BUJANOVAC, 27. jula (Tanjug) – Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Jonuz Musliu osudjen je u Prekršajnom sudu u Beogradu na novčanu kaznu od 40.000 dinara po prekršajnoj prijavi Agencije za borbu protiv korupcije, rekao je danas Tanjugu portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar Nikolić.

Musliu nije Agenciji dostavio podatke o načinu finansiranaja svog političkog subjekta na čijem je takodje čelu – Pokret za demokratksi progres Bujanovac, u skladu sa Zakonom o finasiranju političkih aktivnosti zbog cčega je Agencija podnela prijavu protiv njega.

Presuda je doneta 2016. godine, a Musliu nije na nju izjavio žalbu Prekršajnom apelacionom sudu, pa je time presuda postala pravosnažna i izvršna, rekao je Ilić.

Kako nije u zakonom predvidjenom roku platio kaznu, sud je pokušao naplatu prinudnim izvršenjem – blokadom novčanih sredstava.

Kako ni to nije bilo moguće, sud je doneo rešenje o zameni novčane kazne u kaznu zatvora, gde se svakih hiljadu dinara menja danom zatvora.

Musliu i dalje mozž da plati kaznu od 40.000 i neće ići u zatvor, napomenuo je Ilić ističuć da se ovaj princip odnosi na sve gradjane
Srbije.

Pošto je u pitanju prijava Agencije za borbu protiv korupcije za postupanje po njoj je nadležan Prekršajni sud u Beogradu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *