Parking u Školi „Sveti Sava“ bez saglasnosti Ministarstva

Nekoliko naših čitalaca javilo nam se nezadovoljno što su dvorište i sportski teren u Srednjoj školi „Sveti Sava“ pretvoreni u javni parking, pa mladi tokom leta ne mogu tu da igraju fudbal i basket, što je osnovna svrha ovog prostora

BUJANOVAC, 31. juli 2017. – Nekoliko naših čitalaca javilo nam se nezadovoljno što su dvorište i sportski teren u Srednjoj školi „Sveti Sava“ pretvoreni u javni parking, pa mladi tokom leta ne mogu tu da igraju fudbal i basket, što je osnovna svrha ovog prostora.

sveti sava parking

Parking, igralište, dvorište

„Zašto ne biste napisali priču o tome kako u Ekonomskoj školi deca ne mogu da se bave sportskim aktivnostima za šta je i predvidjen teren u dvorištu, nego to služi kao parking. Ako je istina da će dvorište do 1. septembra služiti kao parking, onda je to velika sramota za školu i svi koji u tome učestvuju!“, piše jedan čitalac Bujanovačkih.

Biserka Jović, direktorka škole „Sveti Sava“ ovim povodom kaže da resorno ministarstvo nije dalo saglasnost za pretvaranje školskog igrališta u parking:

„S obzirom da nema potrebne  saglasnosti  resornog ministarstva za korišćenje sportskog terena u dvorištu SŠ “Sveti Sava”, svako ko ga koristi  krši zakonske propise i uzurpira taj prostor“, kaže Jovićeva za Bujanovačke.

bisa

Kršenje propisa: Biserka Jović

Radi se, dakle, o samovoljnoj odluci opštinskih čelnika, u želji da reše zaista gorući i hroničan problem saobraćajnih gužvi i problema sa manjkom parking mesta tokom leta u gradu.

Međutim, rešavanjem jednog otvorio se drugi problem.

Otvaranjem parkinga u Gumoplastici i školi, saobraćaj se u gradu donekle normalizovao, ali na štetu mladih koji ionako nemaju mnogo mesta za zabavu i bavljenje sportom, ako znamo da se termini u Sportskom centru naplaćuju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *