Sputnjik: Mogući novi sukobi na jugu Srbije

S druge strane, situacija sa Kosovom je, smatra Karan, kristalno jasna, ali veruje da nezavisno Kosovo nije više krajnji cilj Albanaca, već jug Srbije — a njega, kako kaže, „niko ne može da uzme bez rata“

BUJANOVAC, BEOGRAD, 7. avgust 2017. – Ljuban Karan, bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) u razgovoru za portal Sputnik rekao je da Balkanu, računajući i jug srbije, prete novi oružani sukobi :

Ukoliko NATO ne uspe da u svoje redove uvrsti još neke države u regionu — pre svega Bosnu i Hercegovinu — spreman je i da pribegne čak i mini-reprizi balkanskih etničkih ratova. Cilj Alijanse je da se nametne kao neophodan faktor državama koje još nisu njene članice, kako bi ostvarila svoje namere prema Rusiji„, rekao je Karan koji se za Sputnik osvrnuo na negodovanje Vašingtona i Brisela zbog specijalnih odnosa koji postoje između Srbije i Republike Srpske.

S druge strane, situacija sa Kosovom je, smatra Karan, kristalno jasna, ali veruje da nezavisno Kosovo nije više krajnji cilj Albanaca, već jug Srbije — a njega, kako kaže, „niko ne može da uzme bez rata“.

„Upravo u tim elementima prepoznaje se model etničkih sukoba na Balkanu devedesetih, ali i uloga NATO-a, koji je i tada radio po receptu zavadi pa vladaj“, rekao je za Sputnbik Ljuban Karan, pukovnik KOS-a.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *