Otvoren obnovljeni bujanovački park

Nermine Aliji Ademi, izvršni direktor „Qarg“ apeluje na posetioce da čuvaju sve sadržaje obnovljenog parka, kako bi svojim izgledom doprineo lepšem gradskom izgledu

BUJANOVAC, 15. avgust 2017. – Zvaničnim otvaranjem novih sadržaja u nedavno uređenom bujanovačkom parku danas je završen projekat „Za našu decu“, koga je realizovala NVO „Qarg“( Centar za unapređenje omladine i žena) iz Bujanovca.

Nermine Aliji Ademi, izvršni direktor „Qarg“ apeluje na posetioce da čuvaju sve sadržaje obnovljenog parka, kako bi svojim izgledom doprineo lepšem gradskom izgledu.

Predsednik opštine Šaip Kamberi, koji je sa saradnicima obišao bujanovački park, najavljuje da će lokalna samouprava u oktobru urediti oštećeno parkovsko drveće kako ne bi ugrožavalo bezbednost onih koji ovde borave.

On je, tom priliko, istakao da su opštini Bujanovac potrebne baš ovakve nevladine organizacije koje investiraju, a ne da samo traže novac iz opštinskog budžeta.

Umetnica Leoneta Abdylu, crtala je zajedno sa decom, a na kraju je napravljrna izložba sa dečijim radovima.

Projekat „Za našu decu“,čija je realizacija počela u maju ove godine, finansirala je Fondacija „Trag“ iz Beograda.

Ceremoniju otvaranja renoviranog parka, svojim prisustvom, uveličali su mališani obližnje Predškolske ustanove“ Naša radost“, sa svojim vaspitačicama, kao i njihovi vršnjaci, koje je slikarstvu učila akademska slikarka Leoneta Abdilji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *