Albanska obala sve privlačnija za turiste iz Srbije

Albanija se pokazala kao najatraktivnija destinacija za turiste sa juga Srbije. sve ono što imate u Grčkoj imate i u Albaniji, samo po mnogo, mnogo nižim cenama

BUJANOVAC, 15.avgust 2017. (izvor: https://rs.sputniknews.com) – Letovanje na jadranskoj obali Republike Albanije, kako tvrde turistički poslenici sa juga Srbije, sveje interesantnije za građane Srbije.

Prema procenama iz turističkih agencija iz Bujanovca i Preševa, koje prodaju aranžmane za ovu još uvek nedovoljno primamljivu turističku destinaciju,kako piše “Sputnjik”, najveće interesovanje je vladalo  za letovanje u Draču.

.Saranda_-_Panorama_View

Pristupačno na turiste s juga: Seranda (foto Wikimedia)

Kastriot Jakupi, menadžer turističke agencije „Globi travel“ iz Bujanovca, objašnjava da su srpski turisti najčešće odlazili na letovanje u Drač, gde pun pansion sa šest noćenja i prevozom od Gnjilana u sezoni košta 180 evra.

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je broj srpskih turista koji su ove godine preko naše, i drugih agencija sa juga Srbije letovali u Albaniji, veći za 35 procenata u odnosu na prošlu godinu, i niko nije imao primedbe na aranžmane.

Mnogi su išli sopstvenim prevozom, ali i organizovano iz Gnjilana, odakle do kraja septembra postoji organizovani prevoz za sve destinacije- naglašava Jakupi.

Najekskluzivnije mesto za letovanje je Saranda, gde se cena kompletnog aranžmana sa prevozom i punim pansionom za šest noćenja kretala od 275 evra u julu do 225 evra za period u prvoj polovini septembra.

-Tu su i mesta Vlora, Velipoja i Shjengjin, mesto poznato i pod imenom Sveti džin, kao i još uvek u turističkom početnom razvoju Himera, Jale i Spile. U Albaniji se iz godine u godinu sve više ulaže u primorski turizam pa stoga raste i interesovanje, a cene su sasvim pristupačne i za standard srpskih turista sa juga Srbije.

Prednjači mediteranska kuhinja, a posebno je popularna italijanska, sa specijalitetima koje su tamošnji ugostitelji savladali radeći u restoranima po Italiji – kaže on.

Dodaje da je u odnosu na Grčku, vanpansionska potrošnja u pogledu cena pića, kafe i cena ishrane u restoranima jeftinija i do 30 procenata.

Cena povratne autobuske karte iz Gnjilana kreće se od 20 evra za Drač, a 25 evra za Sarandu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *