LU Golub: Počela sezona lova na krupnu divljač

Krajem oktobra i početkom novembra lovci u lovištu „Rujan“ moći da pucaju i na zeca, srnu i ostalu sitnu divljač, na koju je lov trenutno zabranjen

BUJANOVAC, 5. septembar 2017.- U lovištu „Rujan“ kojim gazduje Lovačko udruženje „Golub“ iz Bujanovcau nedelju je otvorena lovna sezona na krupnu divljač.

Iz ovog udruženja, koje po svom članstvu predstavlja multietničku sliku bujanovačke opštine, podsećaju da je lovostaj trajao od početka marta.

Nenad Kostić, predsednik  ove asocijacije sa oko 300 članova, kaže da LU „Golub“ posluje po godišnjem planu i programu, sa kojim je u skladu i prvi dan lova na krupnu divljač.

-U nedelju su odstreljena po dva vuka vuka i vepra, od kojih i jedan kapitalac – najkraći je prvi ovogodišnji  raport predsednika udruženja, koji sve članove „Goluba“ pozdravlja lovačkim pozdravom „dobar pogled“.

Vukovi su odstreljeni u ataru sela Lučane.

Prvog je odstrelio Šaban Osmani, a drugog Amir Šalja iz Končulja, obojica članovi pomenutog udruženja.

Jedan vepar je pao u ataru Biljače, a drugi, kapitalne vrednosti, u selu Uzovo.

Odstrelio ga je Vladica Stamenković iz Žbevca, takođe član LU „Golub“, iz koga podsećaju da je samo nedelja  jedini lovni dan u sedmici.

Krajem oktobra i početkom novembra lovci u lovištu „Rujan“ moći da pucaju i na zeca, srnu i ostalu sitnu divljač, na koju je lov trenutno zabranjen.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *