Ružić i Stanković: Ekonimija je ključ za rešavanje problema na jugu Srbije

Naš cilј je da imamo jasnu i zdravu komunikaciju, kao i da jačamo poverenje sa pripadnicima nacionalne manjine Albanaca sa juga Srbije“, istakao je Ružić

BUJANOVAC, BEOGRAD, 6. septembar 2017. (foto: mduls) – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i predsednik Koordinacionog tela Vlade Repubike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković juče su razgovarali o načinima unapređenja rada jedinica lokalnih samouprava i života građana u ove tri opštine juga Srbije.

Kako piše na internet stranici ovig ministarstva, Ružić i Stanković su se složili da država čini sve i spremna je na razgovore i dogovore, jer je to jedini način za prevazilaženje političkih trzavica koje se periodično javlјaju.

„Naš cilј je da imamo jasnu i zdravu komunikaciju, kao i da jačamo poverenje sa pripadnicima nacionalne manjine Albanaca sa juga Srbije“, istakao je Ružić.

Na sastanku je zaklјučeno da je institucionalni okvir za ostvarivanje prava Albanaca, kao i ostalih nacionalnih manjina, formiran.

Uklјučeni su u sve nivoe vlasti, obezbeđeno je ostvarivanje prava u pogledu obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, a reforme koje se sprovode po pitanju rada javnih službi, uticaće i na kvalitet usluga koje se građanima pružaju i u ovim delovima zemlјe.

Ružić i Stanković su konstatovali da, pored otvorenog razgovora sa čelnicima lokalnih samouprava i predstavnicima albanske nacionalne manjine, jedino ekonomska izvesnost i dobri uslovi za život i rad lјudi u opštinama na jugu mogu ukloniti političke tenzije.

Zato će se nastaviti sa državnom podrškom za izgradnju infrastrukture, škola, bolnica, kao i razvojem polјoprivrede i stvaranjem uslova za privredni oporavak i razvoj preduzetništva,saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *