fbpx

Preševo: Šćiprim Arifi na čelu Privremenog organa

Ovo telo, koje će voditi opštinu do vanrednih lokalnih izbora, broji pet članova, a u njemu su, osim Arifija, Ragmi Mustafa, Ardita Sinani, Armend Aliu i Branko Trajković, potvrdio je izvor Bujanovačkih

BUJANOVAC, PREŠEVO, 15. septembar 2017. – Kao što su Bujanovačke juče najavile, Vlada Srbije donela je rešenje o formiranju Privremenog organa u Preševu, na čijem će čelu biti Šćiprim Arifi, predsednik Alijanse za promene.

Ovo telo, koje će voditi opštinu do vanrednih lokalnih izbora, broji pet članova, a u njemu su, osim Arifija, Ragmi Mustafa, Ardita Sinani, Armend Aliu i Branko Trajković, potvrdio je izvor Bujanovačkih.

Ardita Sinani je do raspuštanja parlamenta vodila opštinu, a na tom mestu zamenila je marta ove godine Šiprima Arifija.

Do izbora 2016. Preševo je vodio Ragmi Mustafa, koji je takođe član Privremenog organa.

Do raspuštanja lokalne skupštine došlo je jer ni 24. avgusta nije održano skupštinsko zasedanje, zbog nedostatka kvoruma, tako da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspušta preševski parlament i izvršne organe vlasti u Preševu.

Dosadašnju vladajuću koaliciju, predvođenu predsednicom opštine Arditom Sinani (PDD), činili su Partija za demokratsko delovanje (PDD), Demokratska unija doline (DUD), Demokratska unija Albanaca (DUA) i otcepljena frakcija Demokratske partije Albanaca (DPA).

Ova kolaicija je formirana 10. marta 2017. godine, pošto se PDD tada odrekla koalicionog partnerstva u lokalnoj vlasti sa Alijansom za promene (AP), sa gradonačelnikom Šćiprimom Arifijem na čelu.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.