Dr Stevanović: Kad je mleko jeftinije od vode

Otkupna cena litra mleka je 21-22 dinara bez premije, što je za oko deset dinara jeftinije u odnosu na druga mesta  u Srbiji

BUJANOVAC, 29. septembar 2017. – Otkupne cene mleka u bujanovačkoj i preševskoj opštini nisu menjane u poslednjih 4-5 godina, što predstavlja veliki problem u oblasti stočarstva na krajnjem jugu Srbije, izjavio je dr veterinarske medicine Aleksandar Stevanović iz Veterinarske stanice Bujanovac koja u subotu organizuje Treću izložnu goveda simentalske rase.

Na konferenciji za medije povodom ovog događaja gde su Bujanovačke medijski sponzor, Stevanović je naglasio da otkupljivači ucenjuju poroizvođače mleka koje je ovde jeftinije od vode.

-Otkupna cena litra mleka je 21-22 dinara bez premije, što je za oko deset dinara jeftinije u odnosu na druga mesta  u Srbiji – kaže Stevanović.

On je podsetio da, pored ovog, za stočare juga Srbije veliki problem, već duže vreme, predstavlja i nepostojanje organizovanog otkupa stoke, što se sve negativno odražava na brojnost stočnog fonda u ovom delu Republike.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *