Počela Dečija nedelja, utorak sportski dan

Programom manifestacije, koja traje od 2. do 8. oktobra, za utorak je predviđen sportski dan, kada će se deca iz „Naše radosti“, u Sportskoj hali „Mladost“, družiti sa romskom predškolskom grupom iz OŠ „Branko Radičević“, kojima će u sredu biti gosti

BUJANOVAC, 2. oktobar 2017.„Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta“  moto je današnje izrade i podele plakata mališana Predškolske ustanove „Naša radost“ u Bujanovcu, kojom su započeli obeležavanje tradicionalne Dečije nedelje.

Programom manifestacije, koja traje od 2. do 8. oktobra, za utorak je predviđen sportski dan, kada će se deca iz „Naše radosti“, u Sportskoj hali „Mladost“, družiti sa romskom predškolskom grupom iz OŠ „Branko Radičević“, kojima će u sredu biti gosti.

U saradnji sa roditeljima i pripremnim grupama, u četvrtak će, u sali bujanovačkog vrtića,  biti održano lutkarsko pozorište pod sloganom „Mi imamo prava“.

Istog dana biće organizovana poseta Crvenom krstu Bujanovac, pod nazivom  „Moje malo je za nekog mnogo“.

U petak  će mališani ove ustanove biti na tradicionalnom prijemu kod predsednika bujanovačke opštine.

Iz PU „Naša radost“ u Bujanovcu podsećaju da se Dečija nedelja održava u oktobru svake godine, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *