Zafirović: Akta nisu Sveto pismo

Pošto mu je odgovoreno da je to regulisano u Statutu i Poslovniku o radu Skupštine, Zafirović je odgovori da ti akti nisu „sveto pismo“ i da su već zreli za revidiranje i zbog mnogih drugih stvari.

Bujanovac, 5. oktobar 2017.-Izašavši za govornicu Zafirović je poželeo brzo ozdravljenje predsedniku Skupštine, g-dinu Musliju.

Arsiću je poručio da su danas veliki govori i veliki govornici nepotrebni, i da su nas oni i doveli dovde.

Takođe da je politički marketing nepotreban ljudima koji su personifikacija vlasti na ovim prostorima već više decenija, i da isti ne bi trebalo da se zadovoljavaju asfaltiranjem i posipanjem, već je neophodno stvaranje pretpostavki i uslova za prosperitet i razvoj, koji ovde ipak izostaje i zbog čega je ovoliko nezadovoljstvo.

Takođe insistiranje da se Vaše aktivnosti (Arsićeve), ne baziraju na štetu drugih zajednica, je suvišno i bespredmetno. To se valjda podrazumeva.

Pošto je Zafirović diskutujući predlog dnevnog reda tražio da se tačka odbornička pitanja, ubuduće umesto poslednje razmatra kao prva, uz obrazloženje da je „životna“ i da je dosadašnjim redosledom potcenjena , naročito time da veliki broj odbornika na kraju nije u sali i nema interesovanje za te teme.

Pošto mu je odgovoreno da je to regulisano u Statutu i Poslovniku o radu Skupštine, Zafirović je odgovori da ti akti nisu „sveto pismo“ i da su već zreli za revidiranje i zbog mnogih drugih stvari.

Zafirović je potencirao da je zakazalo kvalitetno planiranje budžeta, a što se tiče realizacije projekata pitao Arsića, da li da i ove godine očekujemo poplave u Bujanovačkoj banji, obzirom da je Arsić izjavio da nije zadovoljan tim projektom.

U tački 5. vezano za upravljanje ljudskim resursima Zafirović je tražio objašnjenje na koji način će zamišljeni „službenik“ za upravljanje doprinositi toj misiji ako ima samo koordinatorsku funkciju. Ako izostane odgovarajući autoritet moći kroz funkciju i ovlašćenja, to će se svesti na samo još jedno radno mesto.

Zafirović je takođe poručio Arsiću da se ne kiti tuđim perjem, jer je  Vučić kao premijer najavio to asfaltiranje u Bujanovačkoj banji i pored Bivode nekoliko meseci pre nego što je on (Arsić) to tražio u Nišu, a danas to prezentuje odbornicima kao svoju zaslugu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *