Biblioteka nema para za nove naslove na Sajmu knjiga

Zaposleni u ovoj javnoj ustanovi jedino će, zahvaljujući opštini Bujanovac,  biti u prilici da u subotu organizovano posete Sajam, izjavila je „Bujanovačkim“ Lidija Trajković, direktorka Biblioteke  „14. novembar“
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lidija trajković

BUJANOVAC, 24. oktobar 2017.Biblioteka „14. novembar“ u Bujanovcu, zbog nedostatka novca, neće biti u mogućnosti za kupovinu novih knjiga na 62. Međunarodnom sajmu knjiga, koji se od  22. do 29. oktobra održava  u Beogradu.

Zaposleni u ovoj javnoj ustanovi jedino će, zahvaljujući opštini Bujanovac,  biti u prilici da u subotu organizovano posete Sajam, izjavila je „Bujanovačkim“ Lidija Trajković, direktorka Biblioteke  „14. novembar“.

Najverovatnije, i da imamo novca, nove naslove ne bismo ni kupovali, s obzirom da nam nedostaje prostor za  dodatne police, kao i čitaonica. Nadam se da ćemo uskoro rešiti i taj problem ako nam budu vraćene prostorije koje su ranije bile ustupljene na korišćenje Radio televiziji  Bujanovac – kaže direktorka.

RTV Bujanovac je sada privatna firma, a Trajkovićeva podseća da je Biblioteka „14. novembar“ u Bujanovcu, čiji ukupni knjižni fond premašuje 60.000 primeraka, od resornog ministarstva ove godine dobila  350.000 dinara za kupovinu novih kniga.

A o tome koja je najčitanija knjiga u bujanovačkoj biblioteci, pročitajte OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *