Uhapšen radnik Elektrodistribucije iz Bujanovca, sumnja se da je oštetio firmu za…

Sumnja se da je M. M, radnik Elektroprivrede Srbija, omogućio neispravno merenje električne energije, većem broju korisnika na području opštine Bujanovac

BUJANOVAC, 24. oktobar 2017. (foto ilustracija) –M.M. (1986.)  iz okoline Bujanovca, radnik Elektroprivrede Srbije u Bujanovcu, uhapšen je zbog neispravnog merenja utrošene struje čime je firmu oštetio za 1,6 miliuona dinara.

Prema policijskom saopštenju,pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bujanovcu, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, doneli su rešenje o zadržavanju do 48 sati M. M. (1986), iz okoline Bujanovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i odavanje poslovne tajne.

„Sumnja se da je M. M, radnik Elektroprivrede Srbija, omogućio neispravno merenje električne energije, većem broju korisnika na području opštine Bujanovac, kao i da je na ovaj način oštetio EPS za oko 1.600.000 dinara“.

„Takođe se sumnja da je potrošačima neovlašćeno davao podatke o dolasku ekipa EPS-a, koje su vršile kontrolu neovlašćenog korišćenja električne energije“ , kažu u PU Vranje i dodaju da će osumnjičeni u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden zameniku tužioca.

Protiv osoba kojima je osumnjičeni omogućio neispravno merenje električne energije, Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju podnete su krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo krađa.


TAG


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *