Osnovni sud Bujanovac: Uspešni uprkos problemima

Bojan Milenković, predsednik Osnovnog suda u Bujanovcu kaže da je treća nagrada dodeljena za rešavanje starih predmeta, s obzirom da u bujanovačkoj kući pravde ne postoji ni jedan predmet straiji od pet godina

Svi predsednici suda u Bujanovcu

BUJANOVAC, 30. oktobar 2017. – Osnovni sud u Bujanovcu dobitnik je nagrade za najbolje ostvarene rezultate rada u 2017. godini, o čemu su pisale Bujanovačke.

Ovo visoko priznanje dodelio je Vrhovni  sud na Savetovanju sudova Srbije, održanom u Vrnjačkoj Banji.

Milenković je osmi predsednik bujanovačke kuće pravde od njenog osnivanja, što ilustruje i tabla postavljena u uređenom hodniku na prvom spratu sudske zgrade

Bojan Milenković, predsednik Osnovnog suda u Bujanovcu kaže da je treća nagrada dodeljena za rešavanje starih predmeta, s obzirom da u bujanovačkoj kući pravde ne postoji ni jedan predmet straiji od pet godina.

– Rezultati su ostvareni i pored toga što smo kadrovski i tehnički daleko slabije opremljeni od drugih sudova u Srbiji.

Praktično, svojim sredstvima se borimo da poboljšamo rad pravosuđa na teritoriji opštine Bujanovac.

Uspeli smo da prvi, na području Pčinjskog okruga, uvedemo elektronsku tablu sa neophodnim informacijama za stranke i zaposlene u sudu.

U okviru dobro postavljene organizacije rada, prvi u Okrugu, a možda i šire, imamo elektronsko praćenje dolaska i odlaska zaposlenih.

Takođe, u svakom trenutku raspolažemo sa evidencijom učinka svakog sudije – ističe Milenković, koji se nalazi od 2014. nalazi na čelu Osnovnog suda u Bujanovcu, u kojem kao sudija radi od 1998. godine.

Milenković je osmi predsednik bujanovačke kuće pravde od njenog osnivanja, što ilustruje i tabla postavljena u uređenom hodniku na prvom spratu sudske zgrade.

U ovoj ustanovi, koja pored Bujanovca, pokriva i opštinu Preševo, zaposlena  su 62 radnika, od kojih je 11 sudija i šestoro sudijskih pomoćnika.

Osmoro su Srbi a troje Albanci.

Među njihovim pomoćnicima četvoro su pripadnici albanske, a dvoje srpske nacionalne zajednice.

Ovaj tekst nastao je u okviru projekta koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *