“Saba Belča” dobio posao zimskog održavanja puteva

Ugovorene obaveze na čišćenju saobraćajnica prvog i drugog prioriteta odnose se na period od 15. novembra 2017. do 31. marta 2018. godine

BUJANOVAC, 3. novembar 2017. – Održavanje putnih pravaca u zimskim uslovima na teritoriji opštine Bujanovac obavljaće, u skladu sa ugovorom, PTGP „Saba belča“ doo Preševo.

Ugovorene obaveze na čišćenju saobraćajnica prvog i drugog prioriteta odnose se na period od 15. novembra 2017. do 31. marta 2018. godine.

Cena posla zavisiće od budžeta za narednu godinu, a u 2017. za ovu svrhu izdvojeno je 3 miliona dinara.

Planom za predstojeću zimsku sezonu, koji je usvojen na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Bujanovac, predviđeno je angažovanje pet kamiona sa raonikom i rasprskivačem, po dva grejdera i rovokopača, jedan buldožer, pet raonika i po tri utovarne lopate i rasprskivača soli i rizle.

Za taj period je obezbeđeno 30 tona industrijske soli i 85 tona rizle.

U slučaju potrebe, bujanovački „Komunalac“ će na raspolaganje staivti još tri građevinske mašine i kamion sa raonikom za sneg.

Štab za vanredne situacije je definisao i kritične lokalne putne pravce za koje je neophodno dodatno angažovanje radne snage i sredstava u slučaju ekstremno visokog snega.

Reč je o četiri putna pravca i devet kritičnih deonica u brdsko planinskom području opštine Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *