Bujanovački učitelji: Prevencijom protiv nasilja

Predstavnici Centra za socijalni rad, Policijske stanice Bujanovac, Organizacije “SOS telefon” iz Vranja, Grupe za decu i mlade iz Niša i bujanovačke Osnovne škole “Branko Radičević” ukazali su na sve oblike, kao i na oblike preventivnog delovanja

BUJANOVAC, 13. novembar 2017. – Tribinom o nasilju, održanoj u Domu kulture “Vuk Karadžić” u Bujanovcu, Bujanovačko društvo učitelja (BUDU) započelo je realizaciju projekta “Nasilje nema opravdanja”.

Obraćajući se učesnicima skupa, Snežana Mitić, predsednica tog udruženja, istakla je da BUDU, na taj način, želi da skrene pažnju javnosti na ovu negativnu pojavu u društvu i, kako je rekla, “delujemo preventivno i da živimo život bez nasilja”.

Predstavnici Centra za socijalni rad, Policijske stanice Bujanovac, Organizacije “SOS telefon” iz Vranja, Grupe za decu i mlade iz Niša i bujanovačke Osnovne škole “Branko Radičević” ukazali su na sve oblike, kao i na oblike preventivnog delovanja.

O ovoj društvenoj pojavi govorili su Dušan Tasić, Branislav Milosavljević, Dragana Pešić, Petar Todorović i učitelj Slađan Petrović Đusa.

U radu tribine o nasilju učestvovali su i članovi Đačkog parlamenta iz OŠ “B. Radičević”.

Oni su postavili niz pitanja predavačima ovog skupa, od kojih su dobili adekvatne odgovore.
Realizacija projekta “Nasilje nema opravdanja”, koji će trajati do 25. novembra 2017. godine, prema podsećanju predsednice BUDU, započeta je na Svetski dan ljubaznosti, 13. novembar. Naučno je dokazan direktan uticaj ljubaznosti na našu sreću.

 


TAG


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *