Opština za pse lutalice angažovala firmu koja nije registrovana za taj posao

Posao vredan gotovo 200.000 dinara do kraja godine dobila je preduzetnička radnja iz Beograda čiji rad prate brojne kontroverze

„Koalicija za život“ iznosi teške optužbe na račun Avenije MB

BUJANOVAC, 21. novembar 2017.Opštinsko veće Bujanovca odlučilo je da do kraja godine iz budžeta izdvoji 198.000 dinara za rešavanje problema pasa lutalica.

Ovaj posao dobila je preduzetnička radnja iz Beograda „Avenija MB“, koja je, prema rečima Šaipa Kamberija, predsednika opštine Bujanovac, ponudila rešenje problema-hvatanje, čišćenje, markiranje, vakcinacija, sterilisanje i vraćanje u prirodnu sredinu.

Problem, i to ne jedini, je, međutim, u tome što se ova firma u Agenciji za privredne registre vodi kao preduzetnička radnja za „ČIŠĆENJE OBJEKATA I OSTALE USLUGE U POLJOPRIVREDI“, što znači da nije registrovana za hvatanje i tretman pasa lutalica.

„Koalicija za život“, neprofitna organizacija koja se, između ostalog, bavi i zaštitom životinja, na svom portalu iznosi niz optužbi na račun „Avenije MB“.

U tekstu koji možete pročitati OVDE, između ostalog piše da ova i još jedna povezana firma, registrovana za desinsekciju, na tenderima koje dobija od lokalnih samouprava širom Srbije, beskućne pse samo prebacuje sa jedne lokacije na drugu.

Šaip Kamberi je na Opštinskom veću u ponedeljak, kada se govorilo o problemu građana sa psima lutalicama, rekao da se na područje Bujanovca dovoze i puštaju nezbrinuti psi iz drugih sredina, dodavši da će se u saradnji sa policijom raditi na rešavanju tog problema.

Kamberi je kazao i da do kraja godine problem sa nezbrinutim psima ne može da se reši dugoročno, već da će se to desiti 2018. kada se raspiše tender.

 

 
2 thoughts on “Opština za pse lutalice angažovala firmu koja nije registrovana za taj posao

  1. Lazar

    Jel oni bacaju otrov po Bujanovac? Ajde molim te odi do Ideu i pogledaj gde je pas otrovan. Pa te molim objavi to 🙂 uredu je da ih hvataju i vakcinisu ali ne i da ih ubijaj.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *