Poljoprivrednicima 32 miliona subvencija

Sada sam dobila 60. 000 dinara za nabavku traktorske prskalice. Ovo je prvi put da nas pomaže opština

BUJANOVAC, 7. decembar 2017. – Grupa od 154 poljoprivrednika sa područja opštine Bujanovac potpisala je ugovore o subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje u 2017, koji će se realizovati do kraja godine.

Opština Bujanovac je, u tu svrhu, umesto prvobitno planirana 23 miliona, obezbedila dodatnih 9,3 miliona dinara.

Sunčica Stošić

Sudeći prema izjavama dobitnika poljoprivrednih subvencija, novac je svakako dobrodošao za nabavku opreme i mašina za unapređenje ove privredne oblasti. Jedna od njih, Sunčica Stošić iz sela Krševica, podržava nastavak pilot projekta.

– Sada sam dobila 60. 000 dinara za nabavku traktorske prskalice. Ovo je prvi put da nas pomaže opština – poručila je ova poljoprivrednica koja planira da i sledeće godine konkuriše za subvencije.

Suat Memeti Cuki iz sela Oslare će dobijenim sredstvima od 180.000 dinara platiti nabavku rotacione freze i mašina za mužu krava.

Suat Memeti Cuki

Veli da je ovo pravi potez lokalne samouprave, od koje je već jedanput dobio sredstva za nabavku poljoprivrednih mašina i opreme.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi izrazio je zadovoljstvo što se danas potpuno zaokružuje ovogodišnji pilot projekat u vidu dodele bespovratnih subvencija za razvoj poljoprivrede.

– Mi smo početkom ove godine potpisali sporazume o subvencijama sa 291 proizvođačem. Naša komisija, koja je procenila sve pristigle zahteve, preporučila mi je kao predsedniku, Opštinskom veću i Skupštini opštine, da je potrebno da usvojimo i vaše zahteve jer su opravdani, s obzirom da se radi o ljudima koji žele da rade poljoprivredu i na taj način zarade za svoje porodice.

Danas se sve to zaokružuje, jer nam je trebalo vremena da dobijemo saglasnost Ministarstva poljoprivrede – rekao je Kamberi i za petak najavio početak realizacije potpisanih ugovora sa poljoprivrednicima bujanovačke opštine.

Kamberi je naglasio da će opština Bujanovac sigurno i sledeće godine subvencionisati poljoprivredu, ali i privredu, jer je to,kako je rekao, jedna vrsta podstreka lokalne samouprave za nastavak ovakvih programa.

Potpisivanju ugovora o subvencionisanju, pored članova nadležne komisije, između ostalih, prisustvovali su Fadil Aliti, načelnik Opštinske uprave i Ružica Anđelković, načelnik Odeljenja za poljoprivredu I lokalni ekonomski razvoj.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *