U Gnjilanu oslobođena „Dobrosinska grupa“ osumnjičena za terorizam

Prema navodima optužnice, koju je zastupao tužilac Euleksa, oni su bili pripadnici terorističke grupe „Pokret za slobodu“, koja je izvršila tri napada na punkt policije Srbije u selu Dobrosin 27. i 28. juna i 7. oktobra 2012. godine

BUJANOVAC, GNJILANE, 7. decembar 2017. – Svi članovi tzv „Dobrosinske grupe“, koji su optuženi za terorizam zbog tri napada na policijski punkt u Dobrosinu kod Bujanovca tokom 2012, oslobođeni su u Osnovnom sudu u Gnjilanu, prenosi portal Titulli.com pozivajući se na kosovske medije.

Članovi ove grupe su su Valon Jashari, Skender Jashari, Gazmend Lakna, Qëndrim Rexhaj, Gazmend Xhemshiti, Muhamed Aliu, Skender Selmani, Abdullah Zogaj, Enver Musolli.

Valon Jashari i Skender Jashari bili su optuženi za „sprovođenje terorističkih prekršaja“, „organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi“ i „izazivanje opšte opasnosti“.

Gazmend Lakna, Qëndrim Rexhaj, Muhamed Aliu, Skender Selmani i  Abdullah Zogaj za dela „sprovođenje terorističkih napada“ i „učešće u terorističkoj grupi“.

Gazmend Kshemshiti i Enver Musolli bili su optuženi za krivična dela „sprovođenje terorističkih akcija“, „učešće u terorističkoj grupi“ i „izazivanje opšteg rizika“, prenosi Titulli.

Sve njih je  isti sud 2013. osudio na ukupno 60 godina zatvora, ali je u 2016. Vrhovni sud predmet vratio na ponovno suđenje zbog „propusta u proceduri“.

Prema navodima optužnice, koju je zastupao tužilac Euleksa, oni su bili pripadnici terorističke grupe „Pokret za slobodu“, koja je izvršila tri napada na punkt policije Srbije u selu Dobrosin, na samoj administrativnoj liniji 27. i 28. juna i 7. oktobra 2012. godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *